نظرسنجی: نصف ایرانیان از دینداری به بی‌دینی رسیده‌اند

 نتایج یک نظرسنجی انجام شده توسط موسسه «گمان» نشان می‌دهد بیش از نیمی از ایرانیان از دینداری به بی‌دینی رسیده‌اند.


براساس اعلام وبگاه گمان این نظرسنجی که با عنوان «نگرش ایرانیان به دین» به مدت 2 هفته انجام شده و بیش از 50 هزار نفر در آن شرکت‌ کرده‌اند، « با سطح اطمینان 95٪ و حاشیه خطای 5٪ قابل تعمیم به این جمعیت است.»

بر اساس نتایج این نظرسنجی، 78٪ ایرانیان به خدا باور دارند. همچنین 37٪ به مفهوم زندگی بعد از مرگ، 30٪ به بهشت و جهنم، 26٪ به جن و 26٪ به «ظهور منجی برای بشریت» معتقد هستند. حدود 20٪ از جامعه نیز به هیچ‌یک از این موارد اعتقاد ندارند.

مرکز نظرسنجی گمان اعلام کرد که نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد درحالیکه 32٪ جامعه خود را «مسلمان شیعه» می‌دانند، 9٪ خود را خداناباور (آتئیست)، 8٪ معنویت‌گرا، 7.5٪ زرتشتی، 7٪ ندانم‌گرا و 4.5٪ خود را مسلمان سنی فرض می‌کنند. همچنین گرایش به عرفان‌گرایی (تصوف)، انسانیت‌گرایی، مسیحیت و بهائیت در کنار گرایشات دیگر در جامعه ایران حضور دارند. حدود 22٪ جامعه نیز خود را نزدیک به هیچ یک از این گرایشات نمی‌دانند.

حدود نیمی از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اظهار داشته‌اند که از دین‌داری به بی‌دینی رسیده‌اند. از سوی دیگر باورهای 41٪ از افراد جامعه درباره دین یا بی‌دینی در دوران زندگی‌شان تغییر زیادی نداشته است. همچنین حدود 6٪ جامعه از یک گرایش دینی به گرایش دینی دیگر تمایل پیدا کرده‌اند.

نتایج این نظرسنجی در حالی نشان داد که تنها 32 درصد جامعه خود را مسلمان شیعی می‌دانند که پیش از این برخی رسانه‌های ایران مانند وبگاه «شیعه‌نیوز» ادعا کرده بودند که از مجموع جمعیت ایران «94 درصد را شیعیان دوازده امامی و بقیه را پیروان مذاهب اهل سنت و ادیان دیگر تشکیل می دهند.» وبگاه «حوزه.نت» نیز شمار شیعیان در ایران را 90 درصد جمعیت کل این کشور گزارش کرده بود.

برخی کارشناسان امور ایران، دین‌گریزی ایرانیان را نتیجه نارضایتی جمعیت وسیعی از حاکمیت در ایران می‌دانند که مدت 4 دهه از سال 1979 تا کنون، قدرت مطلق را در کشور در دست دارد و معتقدند که باعث ناکامی‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها شده است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تماس کوتاه' نوید افکاری با خانواده شکنجه شده‌ایم و از وضعیت خود خبر داده است.

پروژه حکومت اسلامی در حال تکمیل است / تغییر نظام ریاستی به پارلمانی، اسم رمز حذف مردم است